Skip to content

HOEK VAN HOLLAND AAN ZEE

De vierseizoenenbadplaats.

Over Hoek van Holland aan zee

De kust van Hoek van Holland kent een rijke historie en is een buitengewoon kustgebied met groot potentieel. Een unieke ligging tussen de duinen, de polder, de kassen en de Waterweg. Hier komen mensen bij elkaar om te genieten van de plek waar landschap en recreatie samenkomen. Het doortrekken van de metro tot op het strand is de directe aanleiding om dit perspectief nader te verkennen.

Met de juiste aanpassingen en aanvullingen kan Hoek van Holland op de kaart worden gezet als vierseizoenenbadplaats met een eigentijds karakter. Door het ontwikkelen van alle planaspecten zal het gebied een toegevoegde waarde zijn voor de regio Rotterdam en de Nederlandse kust.

Het plangebied betreft de Zeekant, het Zeeplein en het grondgebied tussen de Badweg en Noorderpier: de Zuidwesthoek van Dixhoorn. Het ambitiedocument heeft als doelstelling: Een duurzaam, aantrekkelijk en veelzijdige vierseizoenenbadplaats.

Recreatiewoningen

Het plangebied biedt ruimte voor de toevoeging van 250 recreatiewoningen. Het aantal woningen is bepaald met als doel het landschap leefbaar te houden zonder dat het gedomineerd wordt door zicht op bebouwing. Een belangrijke stap om dit te bereiken is de woningen niet gelijkmatig te verspreiden over het plangebied, maar samen te voegen in clusters.

Hotel & Parkeergarage

Het hotel is een samengesteld gebouw, bestaande uit meerdere bouw volumes die vrij van elkaar geschakeld staan. Ontdek het uitzicht vanuit de hotelkamers en ervaar de dynamische beleving van de verschillende gebouwdelen waarbij veel licht en lucht
zichtbaar zijn. Met de plaatsing van het hotel zal hinder door stuifzand voor het metrostation worden beperkt.

Strandpaviljoens

Goed nieuws: horeca is in grote mate aanwezig in Hoek van Holland! Het meest kenmerkend zijn de strandpaviljoens. Vanuit de strandpaviljoens is er zicht op de zee, haven en duin en oriƫntatie op de zon. Het horeca aanbod in Hoek van Holland bestaat uit kwalitatief goede strandpaviljoens met een hoogwaardige architectuur. De strandpaviljoens onderscheiden zich door verschillende keukens, prijzen en designs. In Hoek van Holland is er voor ieder wat wils!

De Locatie

Het ontwikkelgebied betreft de Zeekant, het Zeeplein en het grondgebied tussen de Badweg en Noorderpier. Dit gebied wordt ook wel de Zuidwesthoek van Dixhoorn genoemd. De ligging van de Zuidwesthoek is bijzonder vanwege de huidige ruimtelijke kwaliteit wat uitstekende aanknopingspunten biedt voor de ontwikkeling.

Van een karakteristiek en aantrekkelijk landschap met velen mogelijkheden voor recreatief gebruik. Het zicht op de Nieuwe Waterweg, de wandeling over de Noorderpier, een duingebied om te struinen en de Atlantikwall als cultureel erfgoed bieden genoeg om de recreant al het moois wat Hoek van Holland te bieden heeft te gaan ontdekken.

Malibu aan de Maas

Het project Malibu aan de Maas behelst 74 luxe strandwoningen, die ingezet gaan worden voor de verhuur om meer verblijfstoeristen naar de badplaats te trekken.